luni, 10 august 2009

Rezultatele anchetei

( translation in the end )
Ca să nu procedez ca majoritatea televiziunilor, lăsând o ştire neurmărită până la capăt, vă informez că au sosit rezultatele cercetărilor în legătură cu paternitatea puilor.

Trebuie să recunoaştem faptul că situaţia rămâne oarecum ambiguă...

Laboratorul Sssabyc a transmis concluziile mai întâi avocatului găinilor (inculpate), care, din motive necunoscute a plecat la ştrand la aflarea veştii. Probabil a simţit nevoia să se răcorească, dar, mai ceva ca dl. Berlusconi, a luat cu el multe frumuseţi, pentru întreţinerea atmosferei, desigur.

Agentul federal Rostock ( bibiloi şef), i-a pus în vedere curcanului Pompei să nu se bage în afacerea asta! Sunt implicate persoane prea sus puse pe plimbele din coteţ...


Corcodel a tras cu urechea şi-a prins un fir din toată tărăşenia, ceea ce în mod evident, l-a dus cu gândul la o încercare mârşavă de a muşamaliza afacerea! Şi cum să nu fie convins de asta, când i-a surprins complotând pe Rudolf şi pe Hultan?! Iar lângă ei, deşi mascată, a recunoscut-o pe găina Borgia!

Când speculaţiile ajunseseră la cote paranoice, s-a dat citire raportului. Situaţia se prezenta după cum urmează: Puii aparţin în coeficiente sensibil egale celor trei cocoşi ai curţii, ceea ce se poate vedea foarte clar în poză:


Totuşi, dacă se aplică un filtru peste imagine, vom descoperi ceva interesant...


...adică aceşti Pui de Cristal, a căror origine este în mod indiscutabil un incubator de tristă actualitate. Se tot încearcă de ceva timp crearea Superpuiului, mai mare, mai lacom, lipsit de sentimentalisme ieftine şi evident mai prost. Superpuiul nu visează pajişti verzi, nu trăieşte chinuit de dorinţa irezistibilă de-a zbura peste gard, nici de-a da iama în puicuţele vecinilor. Nu. El doreşte un singur lucru: FNC. Cât mai mult FNC, pentru a atinge greutăţi impardonabile.


Când s-a ajuns cu citirea raportului în acest punct, mai multe găini lăcrimau. O curcă a cerut cuvântul şi-a declarat că doreşte o mărturisire publică. Printre lacrimi s-a confesat şi a recunoscut că ea este mama nefericitului Quasimodo, puiul strâmb al curţii, pe care a vrut să-l antreneze în artele marţiale de la o vârstă prea fragedă... Din greşeală l-a călcat... Însă de vină a fost tot visul Superpuiului de Curcă...



Un atare exemplu i-a mişcat pe toţi... spre coteţe, unde cocoşii împăcaţi le-au convocat pe găini la o şedinţă de urgenţă cu tema: "Cum să evităm superpuiul?"

Văzând că toţi s-au retras, m-am dus şi eu să trag un pui... de somn. Şi totuşi... nu era rea chestia asta cu Superpuiul... superpulpe, superaripi, super...mese.






Dear Kareltje, this post is about the trial in which are involved mr. Corcodel, mr. Rudolf and mr. Hultanul, the three cocks from our yard. They are fighting for the paternity of those chicks...


The geese made the ADN tests; the duck was the hens' lawyer... It's a long story. Don't ask about the conclusions...