joi, 16 iulie 2009

Dosare membri 6, Şefa clanului






Viaţa nu e întotdeauna dreaptă, aşa se face că Mama nu este încă în fruntea familiei noastre. Acest post e temporar ocupat de sora ei mai mare, Zoe. Tante Zoe are însă zece ani bătuţi pe muchie, ceea ce înseamnă că va părăsi funcţia, după cum în jurul acestei vârste a părăsit-o şi Buni-Buni (celebra pisică Eugenie, Jenica pentru cunoscuţi ), adică bunică-mea...



Tante Zoe şi-a luat rolul în serios, moderând luptele interne în clan, mediind legăturile amoroase şi stabilind în general cine poate să rămână şi cine trebuie să părăsească domeniul la împlinirea majoratului. În vederea unei desăvârşite păstoriri, Şefa noastră citeşte şi se cultivă ori de câte ori nu bate pe cineva sau... nu adoarme, fiindcă după cum ştiţi, munca intelectuală presupune un efort intens. Zoe a epuizat literatura clasică şi postmodernă şi a trecut la explorarea orizonturilor ştiinţifice:




A spus că după o privire generală se va apleca asupra fizicii cuantice, unde doreşte să contribuie la teoriile de unificare a câmpului pentru optimizarea vânătorii de rozători din culturile de cereale. Pentru ea aceste idei sunt undeva la gheara mijlocie.



Admir activitatea mătuşii mele pe tărâmul ştiiţific, însă nu pot fi de acord cu modul despotic în care înţelege să conducă clanul pisicesc.


Cine ştie, poate o surprind cu garda jos într-o zi, ca în această imagine şi provoc o schimbare la vârf, chiar dacă se va numi lovitură de... stat degeaba.
Tante Zoe are doi copii majori şi cu fumuri la cap. O să-i cunoaşteţi imediat!